Luleå roller derby vinner Elitserien 23/24

Luleå Roller derby gick obesegrade genom seriespelet och stod för första gången som seriesegrare i Elitserien.

Bild: Helena Mettävainio

Finalen utspelade sig på hemmaplan där Luleå mötte Sundsvall Demolition Rollers och Stockholm BSTRDs. Vi är otroligt stolta och glada över vinsten! Vi vill också rikta ett stort tack till alla som hjälpt till och som funnits på plats i Luleå Energi Arena under finalhelgen.

Resultat Elitserien:

  1. Luleå Roller Derby (VVV)
  2. Sundsvall Demolition Rollers (VVF)
  3. Stockholm BSTRDs (FVF)
  4. Gothenburg Aqwarriors (FFF)


Matchresultat:

Luleå Roller Derby – Gothenburg Aqwarriors  259 – 55
Luleå Roller Derby – Sundsvall Demolition Rollers 211-108
Stockholm Roller Derby BSTRDs – Luleå Roller Derby 128-194


Historik

Luleå Roller derby spelade sig till Elitserien vid starten 2015 och höll sig kvar i serien fram till säsongen 2019/2020, då laget valde att avstå deltagande. Under säsongen 2022 valde laget att återigen delta i seriespelet och klev in i den då lägsta divisionen, Divison 1. Luleå gick obesegrade genom Division 1 och klättrade tillbaka till Elitserien inför säsongen 22/23, då laget tog en silverplats.

 

Vill du ha full koll på när Luleå Roller Derby spelar matcher? Följ oss på Facebook och Instagram!