Årssammanfattning 2015

Det här är vårt lag. Vår andra familj, vår tid, våra pengar, våra muskler, blåmärken och stukade fingrar. Ta passion – multiplicera det med tusen så har ni svaret på hur värt allt slit det är.

1452679360-3-rollerderby-lulea--11912936_10153243037273220_1404306834_n

Foto: Carolina Makkula

 

Elitserien

10 januari, Göteborg: Årets inleds med att vi spelar vår första match i nystartade Elitserien. Vi chockar derby-Sverige med det fina resultatet 140-316 mot betydligt högre rankade Dock City Rollers. Resultatet innebar att vi minskade poängskilladen från SM i somras med 208(!!!) poäng, vilket vi är mycket stolta över.

 

21-22 mars, Malmö: Vi åker hela vägen till Malmö för två matcher i Elitserien. Vi kommer hem med en förlust, 356-101 mot Crime City Rollers, och en vinst, 159-141 mot Västerås Roller Derby. 

 

April, Luleå: Kapar Luleå kommuns hashtag #luleåvinner – vilket resulterar i att Luleås fjärde elitserielag inkluderas. Yeah! 

 

9 maj, Luleå: Tar emot Gothenburg Roller Derby på hemmaplan. Matchen lockar mycket publik men tyvärr så förlorar vi denna fjärde elitseriematch med 98-187. 

 

23 maj, Luleå: Elitseriens sista match och vi köttar ned de regerade svenska mästarna Stockholm Roller Derby med 126-95. Vi slutar därmed på en femteplats i serien och det innebär att vi får kvala in till nästa års Elitserie genom att möta Norrköping under SM-veckan.

 

5 juli, Sundsvall: Yeeeeees! Vi försvarar vår plats i Elitserien genom att vinna årets viktigaste match mot uppstickarna i Sluts United från Norrköping under SM-veckan i Sundsvall. Resultatet blir 184-138. 

 

28-29 november, Göteborg: River av säsongens två första Elitseriematcher i Göteborg. 288-87 mot Gothenburg Roller Derby och 381-91 mot Dock City Rollers. Visst, vi är en aning sargade men känner att vi har något på gång. 

 

Bouts

 

31 januari, Oulu: Sju tappra spelare åker för att möta Oulu Roller Derby. Resultatet blir 255-122 men det vi inte vet är att vi just fått en derbybästis som vi kommer tampas mot flest gånger under hela året. 

 

22 augusti, Luleå: Kramas (och delar ut en och annan tackling) med Oulu Roller Derby på hemmaplan. 132-155 med ett till stora delar nytt lag. 

 

12 december, Oulu: Vi spelar årets sista och kanske roligaste match mot Oulu Roller Derby. Vi förlorar med 242-200 men jäklar – vi har så mycket att ge. Kanske blir 2016 året då vi äntligen besegrar dem.

 

Juniorer och miniorer

Maj, Luleå: På försök håller vi rullskola för miniorer och intresset är enormt! I september drar vi sedan igång Rocket Rollers på allvar. Två ungdomar har även gått över till att träna med seniorerna. LRD har nu både minior-, junior- och seniorverksamhet! 

Vi gjorde världens första (?) derbyluciatåg efter vilket alla tärnor och tomtar åkte i ramperna i skatehallen.

 

Prova-på och uppvisning

 

Vår och höst: Vi håller i ett antal prova på-tillfällen vilket resulterat i några nya spelare. Vi får tyvärr även säga hej då till en del gamla spelare. 

 

13 juni, Luleå: Luleå Roller Derby representerar på Luleå Pride, rullar i tåget och kramas med Mian Lodalen 

 

Juli, Luleå: Vi tar sommarlov men nöter betong i både Södra hamn och Steelpark. 

Vi deltar i Luleå hamnfestival där nyfikna får komma och prova på att rulla och lära sig mer om den här fantastiska sporten.

 

15 augusti, Luleå: Inleder nya säsongen med att bli inbjudna till Paradise Jokkmokk för uppvisningsmatch och prova på med många nyfikna. 

  

Förutom att höja nivån på våra egna träningar, håller våra fantastiska officials liv i derbyn i både Umeå, Oulu, Rovaniemi och Kalajoki. 2015 är året då vår Helfer kör sitt första bout som head-NSO och Bald Justice sitt första som head-ref. 

 

Vi vill tacka sponsorer, publik och motståndare för ett fantastiskt 2015 och ser nu fram emot ett ännu bättre 2016.