Årssammanfattning 2014

Här är en liten sammanfattning av vad Luleå Roller Derby sysslade med under 2014.

Bouts och scrimmage

Vi har hunnit med tre bouts under året som gått. I bortamatchen mot Gothenbourg Roller Derby blev det tyvärr förlust, men desto bättre gick det mot Åbo Dirty River Roller Grrrls hemma och borta mot Ume Radical Rollers när de firade fyra år som förening. Det har även varit en första uppvisningsmatch mellan våra interna lag She Devils och Whipping Willows.

SM-kval och SM

April var den största roller derbyhändelsen i Luleå; då hölls nämligen SM-kvalet i Luleå Energi Arena. Fyra lag – Västerås Roller Derby, Royal Swedish Roller Derby, Malmö Royal Roller Derby och Luleå Roller Derby – tävlade om de två sista åtråvärda platserna till 2014 års SM i Borås. Luleå och Västrås knep dem och gick alltså vidare till SM där de övriga lagen som redan var klara väntade; Stockholm Roller Derby, Crime City Rollers, Dock City Rollers och Gothenburg Roller Derby. Luleå slutade på en sjätteplats.

Bootcamps

I januari anordnade Stockholm Roller Derby Winter Bootcamp och givetvis hade vi representanter där. Hellsparx och Tessmanian D (tränare), Mount Referest och Bald Justice (domare) och Kaiser Gueuze  (Head NSO) var de som deltog. Tränare på Bootcampet var Scald Eagle från team USA, Cherry Fury och Swede Hurt från team Sweden.

Våra tränare och spelare Tessmanian D, Killyn, Lucy SlayHer och Hellsparx var även senare under året på bootcamp med Rocky Mountain från Denver USA.

Juniorverksamhet

I april reste 10 ungdomar och 2 ledare ner till Malmö. Där fick de tillsammans med spelare från CCRs Candy Snatchers, belgiska juniorer och några danska juniorer träning av bl a Pooky Balboa från CCR. På lördagskväll var det pizza och roller disco. På söndagen fick juniorerna delta i sin första stora scrimmage i mixade lag.

Efter sommarlovet slutade tyvärr 3 av de 11 juniorer av olika anledningar.

Under höstterminen fyllde en av juniorerna 18 och hon har flyttat över till de vuxna. Vi önskar henne lycka till där!

Två av juniorerna är 16 år nu och har börjat träna med de vuxna då och då. Spännande!

Juniorerna har gjort stora framsteg under året. De visar en hög nivå när det gäller både skridskokunskaper och spelförståelse. Några ska snart ta minimum skills efter WFTDA modellen (i stället för juniorreglerna).

Under hösten deltog vi i projektet “Från soffan till promenaden” som hade en prova-på-kväll på Tunaskolan. Där visade det sig att många barn och ungdomar är nyfikna på roller derby. Vi räknade nästan 40 deltagare i totalt 3 omgångar.

På annan ort

Medlemmar från Luleå Roller Derby dyker upp lite här och där runt om i världen. I januari var Kaiser Gueuze in Oulo som Head NSO i ett bout mellan Shitty City Rollers och Helsinki Roller Derby Queen B’s. Med sig hade han även några av juniorerna som ställde upp som NSOs. I november hölls WET i Malmö; en turnering där lag från olika håll i Europa deltog. Kaiser Gueuze var även där och höll ställningarna som NSO. Under Blood & Thunder Roller Derby World Cup var Mascha Pauelsen (Mount Referest) där med det svenska landslaget som deras fysioterapeut.

I mars var det för första gången världsmästerskap i roller derby för herrar. Platsen var Birmingham och femton lag var med. Sverige slutade på 14:e plats och Luleå Roller Derby är mycket stolta över att vi hade två medlemmar med i det svenska laget; nr 61 Kickass Krutsson och nr 75 Hellvis.

Sponsring

I våras var ett gäng och städade på Klubbviken för att få in pengar till föreningen och från årets matcher har det valts ut 12 fina bilder till en fantastiskt fin kalender för 2015 som finns att köpa för 100 kr.

Vi vill även passa på att tacka våra sponsorer Blattman Brothers, Egredi och nytillkomna Luleå Energi för det här året.

Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år, fullt med nya utmaningar.

Derby love!

1398680653-3-rollerderby-lulea--10325305_10152767645183625_7351192197137160684_n