13502909_10209566192054402_8104600237458249772_o

Foto: Olle Albinsson

Vår barn- och ungdomsverksamhet består av två grupper: miniorer (3-9 år) och juniorer (10-15 år).

Vi började först med juniorer hösten 2014. Gruppen uppstod när behovet blev tydligt. Både behovet utifrån föreningen att börja bygga för framtiden, men även behovet i Luleås samhälle av en inkluderande idrott där deltagarna kan uppleva en lagidrott där alla bjuds in att ta plats och utvecklas. Några av våra första juniorer har nu gått vidare till att träna med vårt elitserielag och en av dem ska vara med i SM 2016. Juniorerna letar efter fler lagkamrater!

Sommaren 2015 startade även en grupp med yngre barn, våra miniorer. Dels för att utöka vår barn- och ungdomsverksamhet, men även för att ge gehör till förfrågan som kom in från föräldrar. När även syskon och kompisar började komma in hösten 2015 visste vi att vi gjorde någonting rätt.

Träning

Juniorerna tränar 1 timme per vecka on-skates efter en off-skatesuppvärmning. Vi jobbar på olika skridskotekniker ensam, i små grupper och i helgrupp. I helgrupp blir det då även olika taktiker och regelförståelse. Träningen avslutas med lek, eller roller derby eller både och.

Miniorer tränar 45 minuter i veckan on-skates. I den mån det är möjligt tränas det alltid utifrån fantasivärlden och/eller lek. Till exempel så lär pingviner eller glada och ledsna fötter oss hur vi kan ta oss fram på åkande sätt i stället för gående sätt. Eller så använder vi lekar som katt och mus eller anka, anka, gås (blocker, blocker, jammer) för att omedvetet öva på översteg, ”kneeslides” och ta sig upp fort.

Vill ni vara med?

Vi använder oss av ett onlineformulär för intresseanmälan. Några veckor innan terminsstart tar vi kontakt med de första 15 (per grupp). Om vi inte får svar går vi vidare i listan till varje grupp är full. De som är kvar på listan få stå i kö till nästa intag.

Det går att låna utrustning till en början, men vi har bara några få storlekar och de allra minsta har vi ingen låneutrustning alls.

Anmälan:

https://docs.google.com/forms/d/12g_xQA2Gxyx3cBlobiV2SwGbAU4ONbthiWG7ZJi73_w/viewform

Vi ser fram emot att höra från er!

“Vi tycker att det här är en härlig sport och en trevlig förening att vara med i! Vi uppskattar också all information och tänk kring upplägg osv!“ – förälder med barn i båda grupperna